Vučić posetio Torlak i uručio Dodiku 20.000 doza vakcina “Astra Zeneka”

0
81

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posetili su danas Institut za virusologiju i serume ”Torlak”, gde je juče izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine ”Sputnjik V” nakon čega je Vučić uručio Dodiku donaciju od 20.000 doza vakcina “Astra Zeneka” za Republiku Srpsku.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posetili su danas Institut za virusologiju i serume ”Torlak”, a obilasku su prisustvovali i ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar i direktorka Instituta “Torlak” Vera Stoiljković. Nakon obilaska ove ustanove Vučić je uručio Dodiku donaciju od 20.000 doza vakcina “Astra Zeneka” za Republiku Srpsku.

Predsednik je najavio da će sutra biti održan sastanak povodom proširenja kapaciteta “Torlaka”, u šta će država uložiti dodatni novac. On je saopštio da prve doze ruske vakcine sa Instituta “Torlak” izlaze između 5. i 10. juna, i izneo uverenje da ćemo pre kraja godine moći i samostalno da proizvodimo vakcine. Prema njegovim rečima, ići će se na to da u početku možemo da proizvodimo 20 miliona, a zatim i 30 miliona, kako bismo mogli da obezbedimo sve potrebe Srbije, ali i šireg regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here