Bojan Torbica – Izjavom da su Srbi loš narod Bakir Izetbegović je više rekao o sebi nego o Srbima

0
142

Bojan Torbica, narodni poslanik i potpredsednik Pokreta socijalista je rekao da je njegov stav, kao i stav državnih zvaničnika Srbije, da sa svim stanovnicima Bosne i Hercegovine treba negovati dobrosusedske odnose.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da su Srbi loš narod. Na njegovu izjavu reagovao je ministar policije Aleksandar Vulin koji je izjavio da ova izjava Bakira Izetbegovića samo potvrđuje razloge zbog kojih Srbi u Republici Srpskoj ne žele da žive u unitarnoj Bosni i Hercegovini. Upitali smo potpredsednika Pokreta socijalista i narodnog poslanika Bojana Torbicu da li očekuje nove napade iz Sarajeva.

Gostujući u „Dnevniku D“ Federalne televizije, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da nije siguran da je izreka „nema loših naroda, već samo loših rukovodstava“ tačna, uputivši oštru kritiku predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, ali i svim Srbima. Nedugo potom, usledio je Dodikov odgovor na ovu izjavu. On je rekao da u izjavi Bakira Izetbegovića da su „Srbi loš narod“ vidi vekovni kompleks izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje, da bi sačuvali imovinu, te da je jasno kakvi su Srbi prihvatljivi za Izetbegovića. On je dodao i da čestita Izetbegoviću na iskrenosti koju je konačno pokazao, ali i konstatovao da Bakiru nije mrsko da gospodari Sarajevom za čiji su razvoj decenijama brojni Srbi dali najbolje što su imali, od univerzitetskih profesora do lekara. Govoreći o izjavama Bakira Izetbegovića, Bojan Torbica, narodni poslanik i potpredsednik Pokreta socijalista rekao je da je stav državnih zvaničnika Srbije da svi narodi na teritoriji Bosne i Hercegovine treba da žive u međusobnom poštovanju i dobrim susedskim odnosima, ali da će, ukoliko bošnjaci ne žele da žive u istoj zajednici sa Srbima, Srbija i Republika Srpska uvek svoj narod dočekati raširenih ruku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here