Rade Panić – Doktorka Stojković u svojim izjavama iznosi ono što se kosi sa zvaničnom medicinom

0
123

Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta je rekao da doktorka Jovana Stojković ne bi trebalo da se optužuje za širenje panike, jer ona govori da virus ne postoji, da ne treba nositi maske i ne treba primati vakcinu, već bi je trebalo optužiti za obmanjivanje javnosti i time indirektno, za krivično delo ugrožavanja zdravlja i života građana.

Grupa ljudi koja se okupila pre nekoliko dana da pruži podršku predsednici pokreta Živim za Srbiju Jovani Stojković, koja je privedena zbog širenja panike, prošetala je od Pionirskog parka do Radio-televizije Srbije. Zamolili smo predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktora Radeta Panića da prokomentariše stavove koje iznosi doktorka Jovana Stojković, kao i odnos države prema njoj.

Dok mnogobrojni evropski i svetski mediji izveštavaju o Srbiji kao o svetskom čudu, u kome ne morate ni da zakazujete vakcinaciju, a uz to još i možete da birate vakcinu bilo kog od četiri proizvođača, na društvenim mrežama i internetu sve je više onih koji ne samo da ne žele da se vakcinišu, nego aktivno ubeđuju druge da to ne čine. Sekcije komentara gotovo svih medija pune su objava i linkova ka sumnjivim sadržajima i video klipovima sa Jutjuba na kojima se propagiraju tvrdnje da virus korona ne postoji, da ne treba nositi maske jer one ugrožavaju zdravlje ljudi, te da su vakcine način da se uništi deo čovečanstva. Problem postaje još veći kada ovakve stavove zastupaju lekari poput doktorke Mile Alečković, Branimira Nestorovića i Jovane Stojković koja je nedavno saslušana zbog širenja panike. Doktor Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta je rekao da izjavama da je virus bezopasan i da se ne treba vakcinisati, ovi lekari dovode javnost u zabludu, te time posredno čine krivično delo ugrožavanja zdravlja i života građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here