Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Islamske Republike Iran Rašidom Hasanom Pur Baeijem sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Islamske Republike Iran Rašidom Hasanom Pur Baeijem. Sagovornici su se saglasili da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski. Takođe, razmatrano je potpisivanje odgovarajućih sporazuma, kao i modaliteti unapređenja dosadašnje policijske saradnje. Ministar Vulin se zahvalio na principijelnoj podršci Islamske Republike Iran suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kao i na podršci po pitanju glasanja protiv članstva za ulazak tzv. Kosova u Interpol.

Ambasador je naglasio da je preduslov mira, stabilnosti i bezbednosti u svetu, princip nemešanja u unutrašnja pitanja drugih država. On je ministru Vulinu preneo pozdrave i uputio poziv ministra unutrašnjih poslova Irana Abdolreze Rahmanija Fazlija da u narednom periodu poseti Teheran.