Ministar Krkobabić u poseti Sjenici

0
81

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je Sjenicu i okolna sela jedne od najvećih opština u Srbiji, smeštenu u Sjeničko-Pešterskoj visoravni.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je Sjenicu i okolna sela. Ova višenacionalna sredina bogata prirodnim lepotama i sa svojih čak sto seoskih naselja koja je okružuju bila je domaćin radne posete ministra i predstavljanja novog programa namenjenog zadrugama koji predviđa pola milijarde dinara ove 2021.godine za udružene domaćine.

U poseti jugozapadnom delu Srbije sa ministrom je bio predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović, a prezentaciji su prisustvovali rukovodstvo opštine Sjenica, poljoprivredne službe, opština Zlatiborskog upravnog okruga, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, direktori i članovi zadruga pomenutog okruga. Nakon sastanka ministar je sa svojim saradnicima posetio stočarsku zadrugu „Golija“, kojoj je iz Programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama 2018. godine dodeljeno 7,4 miliona dinara za nabavku 30 junica simentalske rase. Zadruga danas ima 200 litara mleka dnevno i svoje naredne korake vidi u preradi mleka u gotove proizvode. Predsednik opštine Munib Mujagić izrazio je veliko zadovoljstvo što je ministar posetio njihovu opštinu i izjavio da je sastanak bio veoma konstruktivan i da je predstavljeni novi koncept zadrugarstva nešto što može da predstavlja budućnost za vredne i radne sjeničarce. Poljoprivredno zemljište u Sjenici prostire se na 34.456 hektara, a stočarstvo i ratarstvo su dominantne poljoprivredne grane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here