Boško Obradović – Cilj ekonomskog programa Dveri je razvoj domaće privrede i poljoprivrede

0
150

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri je rekao da je došao trenutak da se odustane od Dinkićeve neoliberalne ekonomske politike, koju je Vučić samo nastavio, i da se pruži podrška domaćim privrednicima i poljoprivrednicima.

Srpski pokret Dveri je predstavio novi ekonomski program čiju osnovu predstavlja ekonomski patriotizam. Dveri imaju kadrovski, moralni i politički kapacitet da sprovedu sistemske promene srpskog ekonomskog sistema. Te promene podrazumevaju ostvarivanje deset zadatih ciljeva da bi došlo do preokreta koji je neophodan u srpskoj ekonomiji. Pre svega je neophodno da se iskoreni visoka korupcija na državnom nivou, ali i beskompromisni obračun sa organizovanim kriminalom u javnom sektoru. Šta su ostali ciljevi ekonomskog programa Srpskog pokreta Dveri upitali smo njihovog predsednika Boška Obradovića.

Srpski pokret Dveri predstavio je Ekonomski proglas čijom primenom bi, po njegovoj oceni, bio obezbeđen privredni razvoj i blagostanje svih građana, a Srbija ušla u krug uređenih i prosperitetnih država. „Dveri“ se zalažu za obnovu monetarnog suvereniteta, zaustavljanje daljeg zaduživanja, obnovu državnih i razvojnih banaka i razvoj finansijskog tržišta, zatim za pravedne poreze, državnu službu u kojoj će biti profesionalci, racionalizaciju javne uprave i smanjenje javne potrošnje. Jedan od ciljeva nove ekonomske politike tog pokreta je i ekonomski patriotizam – podrška domaćoj privredi, odnosno privilegovan status domaćih privrednika i preduzetnika do stvaranja uslova za lojalnu konkurenciju i oslobađanje tržišta od monopola. Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri je naglasio da bi oni zaštitili domaće tržište od prekomernog uvoza, dampinga i subvencionisane robe iz uvoza. Obradović je dodao i da je sve to moguće realizovati, ali je preduslov da se zaustavi, kako je rekao, pljačka naroda od strane predstavnika vlasti. On je istakao da ako bi se za pola smanjila pljačka naših resusrsa, naše države, našeg budžeta, duplo bolje bi živeli građani Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here