Srđan Milivojević – Neshvatljivo je da Cvijan izgubi život i da javnost ne zna da se to desilo

0
189

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao je da je skrivanje smrti Vladimira Cvijana posledica zavere partijskih biltena i tabloida Srpske napredne stranke, kao i nemogućnosti istraživačkih novinara da dođu do informacija u vezi sa ovim događajem.

Bivši saradnik Borisa Tadića, a kasnije i saborac Aleksandra Vučića u Srpskoj naprednoj stranci, preminuo je 5. januara 2018. godine. Nemanja Šarović, predsednik pokreta “Ljubav, vera, nada” rekao je da prema njegovim saznanjima, nakon pronalaska Cvijanovog tela u Dunavu na Adi Huji, policajac u civilu koji je prisustvovao uviđaju, prepoznao je da se radi o telu advokata Cvijana kao i da je telo posle uviđaja odneto u Institut za sudsku medicinu. Zamolili smo Srđana Milivojevića, člana Glavnog odbora Demokratske stranke da prokomentariše kako je moguće da je smrt Cvijana skrivana od javnosti toliko dugo, i da li postoji odgovornost institucija u vezi sa tim.

Ko je odgovoran za prikrivanje informacija o smrti Vladimira Cvijana i zašto se o tome toliko dugo ćutalo, još uvek je nerazjašnjeno. Pojedini pravnici ukazali su na potrebu reagovanja nadležnih institucija u rasvetljavanju ovog slučaja. Advokat Ivan Ninić ocenio je da iza skrivanja Cvijanove smrti stoje bezbednosne službe i da je njegova smrt izazvala veliko uznemirenje javnosti i bacila senku na kompletno pravosuđe. Na pitanje da li postoji pravni osnov da se ponovo otvori istraga o smrti Vladimira Cvijana, Ninić je kazao da bez obzira na to što je Više javno tužilaštvo taj predmet arhiviralo, istraga može da se obnovi. On je dodao da je uznemirujuća činjenica da je vlast prećutala da je u Dunavu nađeno telo poznatog beogradskog advokata, ali je pomenuo da je sam Cvijan po napuštanju Srpske napredne stranke priznao da je bio posrednik izmedju lica iz “kriminogene sredine” i pojedinih ljudi iz vrha SNS-a. Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao je da je vest o Cvijanovoj smrti bila sakrivana u vreme kada je ubijen i Oliver Ivanović, da je Vladimir Cvijan nađen mrtav 5. januara 2018. godine, a da je posle 11 dana, 16. januara, ubijen Oliver Ivanović. On je dodao da ne želi da ta dva događaja dovodi u korelaciju, ali da je vrlo indikativno da su se kratkom periodu dogodile dve smrti sa političkim prizvukom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here