Predrag Peca Popović – Istraga treba da utvrdi ko je imao motiv da ubije Cvijana

0
143

Predrag Peca Popović, zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid rekao je da je jedan od najjačih motiva za političku eliminaciju Vladimira Cvijana imao upravo Aleksandar Vučić, a da nadležne institucije treba da utvrde ko je i da li je iko iz kriminalnog miljea imao još neke motive.

Vladimir Cvijan napustio je Srpsku naprednu stranku posle burne sednice Predsedništva na kojoj je, po svedočenju prisutnih, zamalo izbegnut fizički sukob sa Aleksandrom Vučićem. 30. decembra 2013. u otvorenom pismu Predsedništvu SNS-a i lideru Aleksandru Vučiću, Cvijan je istakao da se u tu partiju učlanio jer je verovao u program i ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom. Posle neuspešnog pokušaja da preuzme SNS Cvijan je formirao Republikansku stranku i postao jedan od prvih disidenata aktuelnog režima. Upitali smo zamenika glavnog urednika Magazina Tabloid Predraga Popovića da li su istraženi potencijalni politički motivi u slučaju smrti Vladimira Cvijana.

Kako se moglo pročitati u Magazinu Tabloid, tri godine posle smrti, Vladimir Cvijan je fatalno uzdrmao režim Srpske napredne stranke. Javnost je šokirana saznanjem da su vlast, policija, lekari, advokati, mediji i članovi pokojnikove porodice skrivali informaciju o tragediji koja je konstatovana 5. januara 2018. godine, kad je u Dunavu pronađeno telo bivšeg savetnika dvojice predsednika Srbije, narodnog poslanika i potpredsednika vladajuće stranke. Iz ovog Magazina, upućeno je pitanje zbog čega nadležne institucije ne reaguju na slučaj prikrivanja smrti Vladimira Cvijana, i kako to da Zagorka Dolovac i Tužilaštvo nisu pokrenuli istragu. Govoreći o potencijalnim motivima u vezi sa smrću Vladimira Cvijana, Predrag Peca Popović, zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid rekao je da potraga za istinom o nečijem ubistvu počinje potragom za motivima. Prema njegovim navodima, u slučaju smrti Cvijana, najjače političke motive mogao je imati upravo predsednik Aleksandar Vučić. Popović je dodao da bi Tužilaštvo trebalo da sprovede istragu na pravi način, da utvrdi prirodu Vučićevih odnosa sa Vladimirom Cvijanom, da uzme izjave i sasluša sve ljude iz vrha SNS-a koji su optuživali Vladimira Cvijana da je kriminalac, reketaš, da radi u interesu tajkuna i slično. Popović je naglasio da upravo zbog nepostojanja takve istrage, različite spekulacije postoje u javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here