Siniša Vučinić – Izručenjem Miloševića Hagu prekršen je Ustav

0
137

Siniša Vučinić, bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića rekao je da je izručenje bivšeg predsednika Jugoslavije sudu u Hagu bilo protivustavno i zasnovano na Uredbi, a da se uredbama ne može vladati.

Pitanje izručenja nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Hagu, ponovo je aktuelizovano. Bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića, Siniša Vučinić, rekao je da su vlasti u Srbiji tada isporučivši Miloševića tj. bivšeg predsednika Srbije drugoj zemlji, postupile protivustavno. Zamolili smo Sinišu Vučinića da prokomentariše kako je Ustav narušen i kako je do tog hapšenja došlo.

Posle dve decenije od izručenja nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića sudu u Hagu, još uvek se postavlja pitanje koliko je taj postupak tadašnje demokratske vlasti zapravo podržao vladavinu prava i bio zaista demokratski. Prvi čovek socijalista Ivica Dačić, revoltiran ispovešću predsednika lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u jednom od intervjua, rekao je da su trojica ključnih aktera obećali Miloševiću da će ostati u zemlji, a onda ga svi listom izneverili, misleći na Vojislava Koštunicu, Zorana Đinđića i samog Čedomira Jovanovića. Dačić je tom prilikom dodao da su Miloševiću pomenuti predstavnici tadašnje vlasti potpisali da neće biti izručen samo da bi se predao, da je Milošević isporučen protivustavno i da za to još uvek niko nije odgovarao. Saglasan sa stavom da država nije ispoštovala Ustav prilikom izručenja Miloševića Hagu je i Siniša Vučinić, bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića koji je naglasio da je vlast tada izručenje pokušala da reguliše Uredbom, ali da se uredbama ne može vladati. On je naglasio da je jedna država demokratska samo ako u njoj postoji vladavina prava, a da ako nema vladavine prava, onda nema ni demokratije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here