Sastanak ministra Stefanovića i ambasadora Angole

0
74

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Angole Alsinom duš Prezereš Izata Fransiško da Konseisaom.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Angole Alsinom duš Prezereš Izata Fransiško da Konseisaom. Stefanović se na početku sastanka zahvalio ambasadoru na principijelnosti Angole po pitanju nepriznavanja takozvanog Kosova i podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je izrazio spremnost Ministarstva odbrane za nastavak saradnje, posebno u vojnoekonomskoj i vojnoobrazovnoj oblasti.

Ambasador Konseisao istakao je želju angolske strane za nastavak i intenziviranje saradnje u domenu vojne industrije, kao i usavršavanja angolskih kadrova u vojnoobrazovnim ustanovama Ministarstva odbrane Republike Srbije. Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, kako je naveo, angolska delegacija prisustvovaće ovogodišnjem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here