Srđan Milivojević – Dolazi čas kada će se saznati istina o smrti Vladimira Cvijana

0
163

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao je da Tužilaštvo u Srbiji spava zimskim snom i da su mnoga dešavanja iz prethodnog perioda koja konpromituju ovu vlast ostala nerešena, što dovodi do nepoverenja u institucije Republike Srbije.

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je Vladimir Cvijan, nekadašnji generalni sekretar Predsedništva Srbije, pre više od tri godine poginuo utapanjem, sve glasnije se čuju zahtevi da tužilaštvo pokrene istragu povodom ovog slučaja i obavesti javnost o njenim nalazima. Vest o smrti Vladimira Cvijana prvi je na KTV televiziji izneo Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke. Upitali smo Milivojevića da li očekuje dalje istražne radnje u vezi sa slučajem Cvijan i šta bi one mogle da pokažu.

Nakon obdukcionog nalaza i izveštaja policije po nalaženju tela Vladimira Cvijana, Više javno tužilaštvo u Beogradu je predmet arhiviralo, nalazeći da nema indicija koje bi upućivale da je njegova smrt posledica krivičnog dela. Kako su naveli iz Tužilaštva, dežurni tužilac obavešten je da je 5. januara 2018. godine, na 1.164 km desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju od oko 7 metara od obale, zatečen, u tom trenutku NN muški leš, srednje životne dobi. Na telu pokojnog nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede, a iz rezultata toksikoloških analiza moglo se zaključiti da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo, poručeno je od strane nadležnih institucija. Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao je da se poverenje građana u institucije urušava jer one ne reaguju kako bi trebalo. Taj stav on je potvrdio činjenicama da još uvek nisu rasvetljene sve okolnosti ubistva Olivera Ivanovića, rušenja u Sava Mali, smrti Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi, ali ni afera poput „Krušika“ i „Jovanjice“. Ipak, Milivojević je dodao da on veruje u pravdu i da smatra da dolazi čas kada će se saznati konačna istina o svim ovim slučajevima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here