Bijeljina – Investicije u poljoprivredi

0
90

Ove godine će kroz Pravilnik o kapitalnim investicijama subvencijama biti podržana nabavka oko 260 novih traktora, blizu 900 priključaka, te izgradnja više desetina staja. Proizvođači će ovih dana dobiti rešenja o rezervaciji sredstava, a nakon investicije, novac će im biti uplaćen na račun.

Uprkos pandemiji poljoprivrednici investiraju u svoj posao u čemu ih u stopu prate i podržavaju resorno ministarstvo i Vlada Srpske. Ove godine izdvojeno je dodatnih 6 miliona KM za kapitalne investicije kako bi bili podržani svi zahtevi proizvođača koji su odlučni u nameri da zanavljaju radnu mehanizaciju, te grade objekte na svojim imanjima. Mehanizacija je sve skuplja, pa je podsticajna podrška dobro došla svima, kažu ratari.

Pre tri godine ministarstvo je odlučno krenulo sa podrškom kroz Pravilnik o kapitalnim investicijama, a iz godine u godinu zaprimali su veći broj zahteva poljoprivrednih proizvođača. Uzimajući u obzir trogodišnje pokazatelje nabavljeno je 3.292 traktora i priključka, što je za poljoprivredu u Srpskoj veoma značajno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here