Vučić primio drugu dozu vakcine u Pukovcu i posetio Gadžin Han

0
78

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas drugu dozu vakcine kineske kompanije “Sinofarm” u Zdravstvenoj stanici sela Pukovac, nakon čega je u Gadžinom Hanu održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave Nišavskog okruga sa kojima je razgovarao o novim projektima i ulaganjima u ovaj deo Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas drugu dozu vakcine kineske kompanije “Sinofarm” u Zdravstvenoj stanici sela Pukovac. Predsednik je ovom prilikom porazgovarao sa okupljenim građanima kako bi saslušao njihove probleme i pitanja, ali i apelovao da se vakcinišu i naglasio da je vakcinacija najbitnija za razvoj i rast ekonomije. Vučić je rekao da je uveren da će građani pokazati odgovornost, kako bi zemlja mogla da nastavi snažan trend rasta istakavši da ne možemo da razgovaramo o rastu, fabrikama, putevima i prugama ako imamo veliki broj zaraženih. Predsednik je rekao da se sa unapređenjem zdravlja ljudi, ujedno ubrzava i privredni život u Srbiji i u tom smislu dodao da se u Rudnoj Glavi, u kojoj se vakcinisao 6. aprila, već gradi fabrika koja bi trebalo da bude otvorena 28. juna ove godine.

Predsednik je istakao da država danas ima više novca nego ranije, najviše u modernoj istoriji srpske države, tako da veruje da će novac moći da se uloži ne samo u renoviranje i obnovu, već i u izgradnju onoga što je najbolje. On je naveo da se trenutno rade tri klinička centra, 19 bolnica i veliki broj domova zdravlja u Srbiji i dodao da je u planu i renoviranje Vojne bolnice u Nišu, istakavši da Niš napreduje mnogo brže od očekivanja te da postaje najvažnija raskrsnica u ovom delu Srbije. Predsednik Vučić je na sastanku sa predstavnicima Nišavskog okruga rekao da je Gadžin Han veoma važan i da ne želi da se život tamo ugasi već da to mesto napreduje, da građani imaju sigurne poslove i da mogu da garantuju budućnost svojoj deci. Na sastanku je bilo reči i o industrijskoj zoni, kao i o rekonstrukciji puteva i drugim projektima od značaja za razvoj ovog dela zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here