Položen kamen temeljac za novu kovid bolnicu u Novom Sadu

0
103

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na polaganju kamena temeljca za novu kovid bolnicu u Novom Sadu, da će ova bolnica biti od ogromnog značaja za celu pokrajinu i da će osnažiti kapacite Novog Sada i cele Vojvodine.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu. Početku izgradnje prisustvovali su i ministri Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović, kao i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će bolnica biti izgrađena u najavljenom roku, do 1. septembra, i istakao da je posebno ponosan na bolnice koje su izgrađene ili se grade širom Srbije. Govoreći o važnosti izgradnje kovid bolnice, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je ona nemerljiva. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je pre šest godina krenula velika nabavka dijagnostičke opreme, te da je AP Vojvodina ušla nešto spremnija u borbu protiv korona virusa u odnosu na druge regije.

Objekat na Mišeluku će u potpunosti biti u funkciji lečenja obolelih od korona virusa sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, a po okončanju borbe protiv korona virusa, objekat će biti pretvoren u Gradsku bolnicu, u kojoj će se lečiti Novosađani, ali i žitelji brojnih susednih opština, pa i čitave Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here