Bilten opštine Čajetina – Dešavanja u aprilu

0
140

Izašao je novi broj biltena opštine Čajetina, koji nosi naziv Zlatiborske vesti, i u kom se nalaze vesti o svim važnijim dešavanjima u ovoj opštini tokom aprila.

Aprilsko izdanje Zlatiborskih vesti počinje intervjuom sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem o realizaciji projekta agrobiznis centra, koji bi bio temelj privrede Zlatiborskog okruga. Nakon ovog intervjua nalazi se tekst o aktivnostima Zlatiborskog eko agrara, koji je doneo Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u opštini Čajetina u 2021. godini. Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, zajedno sa stručnim saradnicima koje je angažovala Vlada Švedske, tokom aprila posetili su opštinu Čajetina, o čemu se zainteresovani takođe mogu informisati u ovom broju Zlatiborskih vesti. U biltenu su predstavljene i naredne aktivnosti JKP Vodovod Zlatibor, koje očekuje završetak radova na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda. Čitaocima Zlatiborskih vesti predstavljena je i vežba evakuacije putnika iz gondole, koju su izveli JP Gold gondola, Gorska služba spasavanja, policija, vatrogasci, osoblje Doma zdravlja i drugi. Sem toga, predstavljen je i novi sistem za rezervaciju smeštaja, kojim i manji izdavaoci smeštaja postaju vidljivi na tržištu. Na narednoj strani nalazi se tekst o podeli besplatnih dečijih auto sedišta u Kulturnom centru na Zlatiboru, a potom i tekstovi o podsticaju nataliteta u Čajetini i Pirls testiranju u školi na Zlatiboru. U biltenu je objavljena i Odluka o određivanju datuma za izboreza savete mesnih zajednica na teritoriji opštine Čajetina. Potom je predstavljen i tok radova na vrtiću i u školi u Ljubišu, kao i uspomene pojedinih učenika Ugostiteljsko-turističke škole u Čajetini.

Naredne strane biltena posvećene su Sportskim igrama mladih koje su ove godine po četvrti put održane na Zlatiboru. Rubrika Ljudi i događaji zlatiborskog kraja donosi priču o Luki Crepuljareviću iz zlatiborskog planinskog sela Semegnjevo, koji je i dobar đak i dobar poljoprivrednik. Potom sledi tekst o programu Postkovid Čigota koji je namenjen pacijentima koji su bili pozitivni na prisustvo virusa SARS Kov2 najmanje dve-tri nedelje nakon otpusta iz bolnice ili sa ambulantnog lečenja, kao i tekst o uspešno sprovedenoj akciji Posadi svoj hlad i tekst o parku prirode Zlatibor. U rubrici dešavanja nalazi se tekst o prvom služenju čina svete tajne jeleosvećenja u hramu u Čajetini, kao i vest o hvatanju medvedice u okviru programa Monitoring praćenja medveda. Pod naslovom Obostrana ljubav opisana je vezanost novinara i urednika fotografije nekada slavnog ženskog časopisa kuće Politika Miće Nikolića sa Zlatiborom, a u rubrici velikani našeg kraja čitaocima biltena predstavljen je Milutin Marjanović Era. I u ovom izdanju Zlatiborskih vesti nalazi se tekst posvećen doktoru Aleksandru Bokarevu, prvom sreskom lekaru Zlatibora.

Na stanicama posvećenim kulturi predstavljena je premijera Večere iz pakla Dramskog studija Bistričak i predstavljeni su pobednici opštinskog takmičenja recitatora. U rubrici posvećenoj sportu predstavljene su najznačajnije vesti iz sportskog života Čajetine i Zlatibora. Karatisti Rujna osvojili su 12 medalja na Prvenstvu regiona, trener FK Zlatibor Predrag Ristanović nije zadovoljan igrom svojih fudbalera, a fudbaleri Čajetine su ostvarili pobedu u trci za prvo mesto u Zlatiborskoj okružnoj ligi i plasman u zonski rang nadmetanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here