Brnabić obišla radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Vojvodine

0
105

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji potpuno novih lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde će, na više od 30.000 kvadratnih metara, biti smešteno približno 400 ležajeva i 16 operacionih sala.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji potpuno novih lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Brnabić je tom prilikom istakla da će radovi u ovom kliničkom centru mnogo značiti za čitavu Vojvodinu, naglasivši da je to gradilište samo mali deo onoga što država danas radi na jačanju zdravstvenog sistema.

Urgentno dijagnostički centar lamele b i c Kliničkog centra Vojvodine obuhvatiće 30.000 kvadratnih metara, sa 348 postelja i 16 operacionih sala, rekla je direktor KCV dr Edita Stokić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je zadovoljstvo što uprkos izazovima sa kojima se suočavamo ne prestaju napori koji se odnose na izgradnju i rekonstrukciju kliničkih centara i bolnica širom zemlje.

Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine potpisali su 27. novembra ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma “GH holding” Gregor Jernejc. Glavni projekat je završen 2015. godine, a građevinska dozvola je dobijena oktobra 2016. godine. Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum “GH holding” iz Ljubljane i “Delta inženjering” iz Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here