Vladimir Stanković – Način na koji je Vidić govorio o radu FSS nije korektan

0
157

Novinar Vladimir Stanković rekao je da ne želi da ulazi u polemiku oko sukoba Nemanje Vidića i Slaviše Kokeze, ali je dodao da, iako nema nameru da brani Slavišu Kokezu, ne smatra korektnim način na koji je istupio Vidić.

Sportsku javnost uzburkao je sukob bivšeg fudbalskog reprezentativca Nemanje Vidića i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze. Problemi u našem fudbalu su veliki i kompleksni, a tenzije unutar fudbalske zajednice porasle su posle neuspeha naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu. Kako ocenjuje ovaj sukob bivših fudbalera i čelnika Saveza upitali smo novinara Vladimira Stankovića.

Nakon što je legendarni reprezentativac Nemanja Vidić rekao za Slavišu Kokezu da je urušio srpski fudbal i da se kod nas određeni fudbalski funkcioneri uvek ujedinjuju iz interesa, a ne za dobrobit fudbala, nije se dugo čekalo na reakciju prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeza koji je izjavio da Vidić poslednjih pet godina nije dao nikakav doprinos srpskom fudbalu, ali zato svima „soli pamet“. Nakon podeljene podrške Vidiću i Kokezi, novinar Vladimir Stanković rekao je da ne smatra da nema propusta u upravi Fudbalskog saveza Srbije, ali da je sa strane gledano Vidiću bilo lako da kritikuje, ne znajući sa kakvim se sve problemima iznutra, poslednjih godina, suočava srpski fudbal. On je dodao da bi kritika bila utemeljenija i konstruktivnija da je došla od strane nekoga ko je aktivan unutar srpskog fudbala. Podsetimo, pre par dana Slaviša Kokeza je saslušan od strane policije, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija izrazila sumnje u istinitost odgovora predsednika Fudbalskog saveza Srbije na četvoročasovnom ispitivanju u vezi sa povezanošću sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here