Bivši fudbalski reprezentativac Srbije, Ognjen Koroman je rekao da je podržao Narodnu stranku, između ostalog, i zato što je prijatelj sa Vukom Jeremićem, ali i zbog toga što bi trebalo poboljšati stanje u sportu, a do tako lošeg stanja, prema njegovim rečima, doveo je aktuelni režim.

Bivši sportisti Danilo Ikodinović i Ognjen Koroman podržali su rad Narodne stranke. Iako ni jedan ni drugi nisu postali članovi ove stranke, izjavili su da su smatrali da treba da podrže rad stranke Vuka Jeremića. Ognjen Koroman naglasio je da on nije politički aktivan, već da je mišljenja da pomenuta stranka zaslužuje podršku. Upitali smo Ognjena Koromana šta je ključno zbog čega je odlučio da podrži Narodnu stranku.

Iako ni Koroman, ni Ikodinović nisu postali članovi, iz Narodne stranke je poručeno da će bivši vaterpolista obavljati funkciju predsednika Odbora za sport Narodne stranke, dok će Koroman biti njegov zamenik. Lider stranke, Vuk Jeremić, rekao je da je sport odraz društva u kome živimo, a da je danas, nažalost, opterećen svim onim čime je opterećen život u Srbiji, korupcijom i nepravdom. Prema njegovim rečima, kroz sport se forsiraju podele, kao što se forsiraju podele i u svim drugim segmentima društva. Bivši vaterpolista Danilo Ikodinović rekao je da su Jeremić i on počeli da razgovaraju krajem prošle godine, te da ga je predsednik Narodne stranke pozvao i pitao da li bi mogli da ostvare neku saradnju. Ognjen Koroman, bivši fudbaler, naveo je da Srbija prolazi kroz veoma težak period, te da je sport u veoma teškoj situaciji, dodavši da prevashodno misli na fudbal. On je dodao i da je prijatelj sa Vukom Jeremićem i da je u njemu video jednog ozbiljnog čoveka, političara, patriotu i odlučio da priđe toj stranci. Koroman je tom prilikom dodao da živimo u diktaturi gde ljudima nije dozvoljeno da razmišljaju svojom glavom, a da se nada da će njegov angažman doprineti poboljšanju situacije u sportu.