Sastanak ministra odbrane i ambasadora Meksika

0
45

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država u Beogradu Karlosom Feliksom.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović primio je danas novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Meksičkih Država u Beogradu Karlosa Feliksa, kom je u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izjavio saučešće povodom tragične pogibije civila u jučerašnjoj nesreći u Meksiko Sitiju. Tokom sastanka ministar Stefanović izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da sa ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država razgovara o pitanjima od strateškog značaja u oblasti odbrane, ali i u okviru unapređenja ukupnih odnosa dveju zemalja. Naglasio je da se ove godine obeležava 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Meksika i Srbije. Stefanović je zahvalio na principijelnoj podršci Meksika u odbrani principa međunarodnog prava i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova. Ministar je istakao da Republika Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem da zadrži status vojno neutralne države. On je naglasio da je važno i od obostrane koristi da se uspostavi saradnja u oblasti odbrane, uključujući i polje namenskih industrija dve zemlje, a imajući u vidu da su bilateralni odnosi prijateljski i neopterećeni otvorenim pitanjima.

Ambasador Karlos Feliks zahvalio je na prijemu, izrazivši nadu da će Republika Srbija i Sjedinjene Meksičke Države uspostaviti saradnju u oblasti odbrane u narednom periodu i podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here