Toma Fila o optužbama protiv Mike Aleksića i Branislava Lečića

0
113

Advokat Toma Fila je komentarišući optužbe protiv Mike Aleksića i Branislava Lečića rekao da treba da verujemo da će nadležne institucije uvideti šta je prava istina, jer ima mnogo iskusnih sudija koji mogu da donesu dobru procenu, iako je od trenutka mogućeg seksualnog zlostavljanja, prošlo dosta vremena.

Glumica Milena Radulović sredinom januara javno je optužila poznatog učitelja glume da ju je silovao kada je imala 17 godina. Ubrzo se oglasilo još par glumica, takođe optuživši Aleksića za seksualno zlostavljanje, a kasnije je prijavu policiji podnelo još 20 devojaka. Nakon toga, glumica Danijela Štajnfeld optužila je za seksualno zlostavljanje svog kolegu glumca Branislava Lečića. Upitali smo advokata Tomu Filu kolika je verovatnoća da će se u svim ovim slučajevima utvrditi istina s obzirom na to da je od navedenog čina prošlo dosta vremena.

Danijela Štajnfeld, koja je nakon dosta vremena otkrila javnosti da je bila silovana, ispričala je da dugo nije imala nameru da otkrije da je žrtva silovanja, da je zbog svega što joj se desilo odlučila da se preseli u Ameriku i da sve pokuša da zaboravi. Ona prvobitno nije htela ni tužilaštvu da otkrije ime kolege koji ju je silovao 2012. jer nisu mogli da joj garantuju da ta informacija  neće odmah dospeti u medije i da će joj privatnost biti zaštićena. Pošto, prema njenim rečima, tužilaštvo nije ništa preduzelo na osnovu informacija koje su im bile na raspolaganju, u martu je došla iz Amerike u Beograd da bi dopunila iskaz tužilaštvu tako što je navela ime kolege za kog navodi da je silovao. Tada je u intervjuu za Insajder prvi put ispričala šta joj se zapravo desilo i javnosti otkrila da Branislava Lečića optužuje za silovanje. Glumica Milena Radulović, koja je bila u žiži javnosti zbog optužbi koje je uputila na račun učitelja u školi glume Mike Aleksića, otvoreno je podržala svoju koleginicu Danijelu Štajnfeld. Advokat toma Fila rekao je da, iako je prošlo dosta vremena od čina za koje glumice optužuju Aleksića i Lečića, treba verovati u rad nadležnih institucija koje će utvrditi čiji je iskaz tačan. On je dodao da u Srbiji ima mnogo mudrih i iskusnih sudija, te da će pravda biti zadovoljena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here