Vladimir Vuletić o izjavi datoj Službi za borbu protiv organizovanog kriminala

0
131

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik fudbalskog kluba „Partizan“ rekao je da je u izjavi koju je dao Službi za borbu protiv organizovanog kriminala naglasio da je zapravo pokretački duh navijačke grupe Veljka Belivuka bio Novak Nedić, koji je bio i tada, a jeste i sada, generalni sekretar Vlade Republike Srbije.

Bivši potpredsednik FK Partizan profesor Vladimir Vuletić izjavio je da je sekretar republičke vlade Novak Nedić organizovao ulazak huliganske grupe „Janjičari“ na južnu tribinu Partizanovog stadiona i da je direktnu kontrolu nad navijačima imao žandar blizak Dijani Hrkalović Nenad Vučković Vučko. Da li ovo ukazuje na direktnu povezanost državnih institucija sa huliganima upitali smo profesora Vladimira Vuletića.

Govoreći o eventualnoj povezanosti kriminalne grupe Veljka Belivuka i predstavnika vlasti, Vladimir Vuletić, rekao je da je sva svoja saznanja izneo u izjavi koju je dao Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Nekadašnji potpredsednik fudbalskog kluba Partizan, koga su predsednik države i ministar policije doveli u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, saslušan je u svojstvu građanina. Iako je, kako tvrde njegovi advokati, pristao na poligrafsko ispitivanje, ono nije obavljeno, zbog, kako je sam Vuletić objasnio, njegovog zdravstvenog stanja. On je dodao da je bio pozvan da predoči informacije u vezi sa tri krivična dela – iznuda, otmica i pranje novca. Vuletić je ranije izjavio, a sada potvrdio, da je Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Republike Srbije bio pokretački duh navijačke ekipe Veljka Belivuka. Novinarka KRIK-a pitala je predsednika Srbije Aleksandar Vučića zbog čega generalni sekretar Vlade Novak Nedić koji je bio blizak grupi Veljka Belivuka nije saslušan u istrazi protiv ovih kriminalaca, ali on na to pitanje nije želeo da odgovori, već je rekao da ona ponavlja izjave Vladimira Vuletića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here