Željko Rebrača kroz Akademiju Rebrača prenosi svoje iskustvo mladim naraštajima

0
147

Košarkaš Željko Rebrača, analizirajući način rada svoje Akademije za košarku, rekao je da ima želju da mladim naraštajima prenese iskustvo koje bi im pomoglo u jednostavnijem rešavanju nekih prepreka, na koje njemu nije imao ko da ukaže.

Željko Rebrača osnivač je košarkaške Akademije Rebrača koja za cilj ima da podstakne zdrav razvoj dece u mladim selekcijama kroz druženje, igru i vežbanje. Njegova Akademija predstavlja pripremu za proces stvaranja budućih igrača koji će, kada dođu do seniorske kategorije, ispuniti svoj kompletan potencijal i sve one rezultate koje ostvare u mlađim selekcijama, preneti u seniorsku košarku. Zamolili smo Željka Rebraču da pojasni kako tačno funkcioniše košarkaška Akademija i koji su uslovi da bi neko postao njen polaznik.

Deca i odrasli su, iz generacije u generaciju, sve manje fizički aktivni. Prema statistikama, deca i tinejdžeri u proseku provode po 7 sati dnevno gledajući u ekrane TV-a, kompjutera, tableta ili telefona, a samo jedno od troje dece je fizički aktivno svakog dana. Gojaznost u dečjoj populaciji raste, a gojazni tinejdžeri imaju 70% šanse da budu gojazni i u odraslom dobu, što povećava rizik za pojavu hroničnih bolesti. Roditelji imaju najveći uticaj na decu u usvajanju zdravih stilova života, kao i ključnu ulogu u povećanju fizičke aktivnosti. Upravo takav stil života kod dece neguje Košarkaška akademija Željko Rebrača za koju je sam osnivač, proslavljeni košarkaš Rebrača, rekao da za cilj ima pripremu dece za bavljenje košarkom, ali i pružanje opštih znanja. On je dodao da je jedna od namera da polaznici Akademije postanu kvalitetni ljudi i da napreduju u sportskom smislu. Za to je, naglasio je Rebrača, veoma bitan adekvatan i kvalitetan stručni kadar, pri čemu se ne misli samo na košarkaškog trenera, već i na druge stručnjake koji su uključeni u rad Akademije, kao što su lekari, psiholozi, nutricionisti, fitnes treneri i nastavnici engleskog jezika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here