Potpisani ugovori za zajmove za klimatske promene i modernizaciju železnice

0
101

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas, u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić, ugovore za dva zajma: za Programski zajam za javne politike za klimatske promene i za Zajam za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potpisao je danas, u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić, ugovor za Programski zajam za javne politike za klimatske promene i ugovor za Zajam za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa. Ugovori su potpisani sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žanom Lujem Falkonijem, regionalnom direktorkom za Evroaziju Francuske agencije za razvoj (AFD) Sesil Kupri i regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Lindom van Gelder.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je navela da su ugovori vredni približno 235 miliona evra, od kojih je prvi zajam u vrednosti od 132,6 miliona evra, a drugi 102 miliona evra.

Pre potpisivanja ugovora, premijerka Brnabić se sastala sa regionalnom direktorkom za Evroaziju AFD-a Sesil Kupri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here