Đorđe Vukadinović – Slučaj podvođenja devojaka u Jagodini mora da izađe iz političkih okvira

0
142

Đorđe Vukadinović, politički analitičar, je rekao da je potpuno pogrešno što je čak i tako ozbiljna tema u vezi sa podvođenjem i pedofilijom u Jagodini, politizovana, pa se veruje jednoj ili drugoj strani na osnovu toga koju političku opciju podržavamo.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde optužila je predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palmu za podvođenje žena i devojaka u Jagodini. Marković je odbacio sve optužbe, a Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je u petak da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovića Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Nakon ovih optužbi, javnost je, iako podeljena, i dalje u šoku. Marković je rekao da će Tepićeva odgovarati za optužbe, a ona je obećala da će ovako veliku stvar isterati do kraja. Zamolili smo Đorđa Vukadinovića da prokomentariše ovaj slučaj.

Posle optužbi opozicione političarke Marinike Tepić da je „podvodio devojke i žene” na žurkama, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma uzvratio je podnošenjem krivične prijave Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu protiv „zaštićenog svedoka” koji je protiv njega izneo optužbe. Marinika Tepić je u ponedeljak, 26. aprila dala izjavu policiji u Jagodini o saznanjima koje ima o umešanosti Dragana Markovića Palme u navodno podvođenje mladih devojaka i žena, nedelju dana pošto je te optužbe iznela u javnost. Dragan Marković Palma odbacio je sve iznete tvrdnje, i prema navodima pojedinih medija, čak svojim izjavama pokušao da javno trguje informacija. Komentarišući ovaj slučaj Đorđe Vukadinović, politički analitičar, je rekao da se radi o veoma teškoj temi koju nikako ne bismo smeli politizovati, niti donositi zaključke o eventualnoj krivici ili nevinosti prema tome koju političku opciju podržavamo. On je dodao i da smatra da je Marinika Tepić malo pomešala redosled pri iznošenju optužbi i da je način za koji se zalaže Igor Jurić, otac tragično nastradale Tijane Jurić čije ime nosi njegova fondacija, mnogo bolji. Podsetimo, Jurić je izjavio da postoje osnovi za tvrdnje koje su iznete na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, a tiču se pedofilije u Jagodini, ali da sučaj moraju rešavati nadležne institucije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here