Petar Đurić – Krizni štab je izgubio poverenje kod naroda

0
244

Petar Đurić, osnivač fondacije „Ćale, ovo je za tebe!“ je rekao da su vrh vlasti i struka u Kriznom štabu uticali na to da deo građana ne veruje u bezbednost vakcina, jer su svojim oprečnim i kontradiktornim izjavama i postupcima, kao i fingiranom statistikom, zbunjivali narod.

Svedoci smo činjenice da su informacije koje dolaze do građana o vakcinama, njihovom načinu proizvodnje, ispitanosti, veoma različite. Razlikuju se i stavovi predstavnika lekarske struke o tome da li uopšte treba primiti vakcinu i koja vakcina je bezbedna za koju kategoriju ljudi. Upitali smo Petra Đurića zbog čega narod ne veruje predstavnicima vlasti kada kažu da je vakcina bezbedna i da li smatra da je trebalo bolje sprovesti kampanju koja bi podržala proces imunizacije stanovništva.

Dok u Srbiji deo ljudi i dalje okleva da se vakciniše, država apeluje da što veći broj građana primi neku od dostupnih vakcina kako bi se život što pre vratio u uobičajene tokove. Vlasti u Srbiji obećale su poklon od 3.000 dinara svima koji prime bar jednu dozu vakcine do 31. maja. Tokom proteklih nedelja, i pojedini preduzetnici su nudili vakcinisanima besplatan ručak, kolače, piće, novčanu stimulaciju za zaposlene, dok pojedini tržni centri daju vaučere za one koji se imunizuju u tim objektima. Nagrađivanje vakcinisanih nije praksa koja se sprovodi samo u Srbiji, a posebno je popularno u Americi u kojoj je sve više restorana i prodavnica gde je uz potvrdu o vakcinisanju, moguće ostvariti popuste ili dobiti besplatan obrok, kafu ili dezert. Na pitanje zbog čega pojedini građani još uvek ne veruju u bezbednost vakcina, Petar Đurić, osnivač fondacije „Ćale, ovo je za tebe!“, rekao je da je država od početka pandemije nastupila neodgovorno prema problemu sa kojim se suočio ceo svet, pa se predsednik od antivaksera koji je propagirao šoping u Milanu, pretvorio u nekog ko propagira vakcinaciju. Upravo takve i slične izjave predstavnika vlasti i Kriznog štaba, dovele su do toga da narod bude zbunjen i pun nepoverenja, naglasio je Đurić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here