Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke je rekla da je Dragan Marković Palma pušten da vrši pritisak na svedoke i da ih zastrašuje, konstantno se obraćajući putem različitih medija, te da čitav taj slučaj predstavlja sramotu za pravosuđe u Srbiji.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da ju je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma „zvao 15 puta, a možda i više“ nakon što je rekla da bi vlada trebalo da odmah padne pošto su iznete optužbe da su on i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić umešani u podvođenje maloletnica. Zamolili smo gospođu Rašković Ivić da prokomentariše kako takvi pritisci od strane Markovića utiču na svedoke i koliko bi to moglo da oteža dokazivanje učinjenog.

Dragan Marković Palma izjavio je da će podneti krivične prijave protiv funkcionerki Stranke slobode i pravde Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić zbog laži o njemu i tvrdnji da su na žurkama koje je organizovao za poslovne i političke saradnike podvođene devojke i maloletnice. On je 9. maja Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv zaštićenog svedoka, koji je protiv njega izneo optužbe za podvođenje devojaka i maloletnica. Marković je naveo da je zaštićeni svedok, koji je preko video snimka na konferenciji za novinare Stranke slobode i pravde 19. aprila prvi put govorio o optužbama za podvođenje u Jagodini, rekao da je radio kod Markovića u hotelu „Alfa“ u Končarevu, ali da je to neistina jer taj hotel nije u Markovićevom vlasništvu. Palma je dodao da taj zaštićeni svedok, koga je on navodno prepoznao, nikada nije radio kod njega. Tepić je tražila zaštitu za svedoke da se na njih ne bi vršio pritisak, ali je Marković medijima nakon toga rekao da će on svakako saznati identitete svedoka, čak i ako budu zaštićeni. Govoreći o načinu Palminog delovanja nakon ovako ozbiljnih optužbi, Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, izjavila je da je sramno što država Markoviću omogućava da sa svih medija vrši pritisak i zastrašuje svedoke, kao i da je to jedino moguće u nedemokratskim društvima kao što je naše.