Nemanja Šarović – Vučić je Mauricijus pominjao da bi skrenuo pažnju sa Belivukove kriminalne grupe

0
126

Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ je rekao da je sam predsednik Vučić potvrdio da je kriminalna grupa Veljka Belivuka nastala i delovala za vreme njegove vlasti, a s obzirom na to da je sam Vučić imao najveću kontrolu nad radom službi bezbednosti, prema Šarovićem rečima, treba da snosi i najveću odgovornost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je krajem marta da niko nije ubio advokata i nekadašnjeg istaknutog člana Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana, kao i da se to vidi iz obdukcije. On je dodao da pojedinci to govore da bi sakrili “Mauricijuse i druge svoje tajkunske račune”. Upitali smo Nemanju Šarovića da li ima račun na Mauricijusu i na koji način bi predsednik mogao dokazati svoje tvrdnje da Cvijan nije ubijen.

Nakon izjave predsednika republike Aleksandra Vučića da politički protivnici pokreću pitanje uzroka smrti advokata Vladimira Cvijana kako bi prikrili račune koje imaju na Mauricijusu, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio je da su optužbe koje su upućene od strane predsednika države Vučića i tabloida samo pokušaj da se prikriju mnoge afere u Srbiji. Đilas je rekao da iza kriminalnog klana Veljka Belivuka stoji država i zapitao se zašto on nije uhapšen mnogo ranije, nego mu je dopušteno da izvrši mnogobrojna najteža krivična dela. Komentarišući izjave predsednika o računima na Mauricijusu, Nemanja Šarović, predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“, izjavio je da on sam nema račun u pomenutoj zemlji, ali je saglasan sa tim da je upravo delovanje kriminalne grupe Veljka Belivuka moglo dovesti u nezgodnu poziciju vladajuću stranku, te je prenošenje težišta na navodne račune na Mauricijusu, pokušaj da se izbegne odgovornost za delovanje ove grupe. On je dodao i da je sam predsednik potvrdio da je Belivukova grupa nastala i činila nedela upravo za vreme vlasti Srpske napredne stranke. Prema rečima Šarovića, Aleksandar Vučić je imao najviše uvida u rad bezbednosnih službi, te bi trebalo i da snosi najveću odgovornost kada se budu rasvetlili svi zločini ove grupe, ali i smrt advokata Vladimira Cvijana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here