Dejan Bulatović – Nakon odlaska trenutnih predstavnika vlasti videće se šta su sve zapravo radili

0
241

Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde, je rekao da je važno da se opozicija na predstojećim izborima izbori za to da sačuva svaki glas, jer je to način da trenutni režim padne i da se otkrije sve što su radili kako bi sačuvali izbornu pobedu.

Dejan Bulatović potpredsednik Stranke slobode i pravde samo je jedan u nizu lidera opozicije koji se našao na udaru političkih protivnika. Na zidu njegove kuće nepoznati počinioci su napisali preteći grafit. Tenzije u društvu sve su veće i analitičari upozoravaju da je u takvoj atmosferi politički i društveni dijalog nemoguć. Upitali smo Dejana Bulatovića da li je opozicija spremna za dijalog oko izbornih uslova.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kazao je da početak dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, koji bi organizovali predstavnici Evropske unije, ne treba očekivati pre juna. Dačić je dodao i da je na nedavno održanom dijalogu pod pokroviteljstvom parlamenta pozvao stranke koje su uglavnom rekle da ne bi učestvovale u dijalogu u kom bi posredovali „stranci“. Govoreći o narastajućoj tenziji u društvu, o odnosima između opozicionih stranaka međusobno, ali i opozicije i vlasti, kao i predstojećim pregovorima i izborima, Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde rekao je da dijalog može biti realizovan samo na taj način što će opozicione partije razgovarati sa predstavnicima Evropske unije, koji će onda biti posrednici u razgovorima sa predstavnicima vlasti. Bulatović je dodao da je primarna stvar za koju opozicija treba da se bori mogućnost da se sačuva svaki glas koji će ići opoziciji i da bi u tom slučaju trenutni režim nakon izbora morao da napusti političku scenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here