SPOS donirao 500 kg meda dečijim klinikama i NURDOR-u

0
94

Savez pčelarskih organizacija Srbije donirao je danas 500 kilograma meda pedijatrijskim klinikama u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, kao i organizaciji NURDOR, a ceremoniji u Botaničkoj bašti prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je zahvalila lekarima dečjih klinika na brizi o najmlađima u godini pandemije korona virusa.

Savez pčelarskih organizacija Srbije donirao je danas 500 kilograma meda pedijatrijskim klinikama u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, kao i organizaciji NURDOR. Tom prilikom predsednik Saveza Rodoljub Živanović ocenio je da bez pčela nema života i naglasio da svaki treći zalogaj u ishrani dobijamo direktno od pčela, a svaki drugi indirektno. Živanović je napomenuo da bi se kada bi pčele nestale za tri do četiri dana poremetio lanac ishrane. On je rekao da jedna košnica doprinosi privredi sa 1.200 evra, a da pčelari od nje imaju 1,5 evra i istakao da mu je zadovoljstvo što je Savez donirao pola tone pravog meda dečijim klinikama i Nurdoru.

Predsednica Upravnog odbora Nurdor-a Joland Korora je rekla da je med hrana i lek i da je 100 kilograma čistog meda značajno za to udruženje. Ona je najavila da će med biti podeljen između pet Roditeljskih kuća. Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, je zahvalila pčelarima na donaciji koju su uručili, ali i lekarima pedijatrijskih klinika za brigu koju su pokazivali prema deci u skoro dve teške godine pandemije korona virusa.

Po 100 kilograma meda uručeno je dečijim klinikama KC Vojvodine i KC Niš, Institutu za majku i dete u Tiršovoj, kao i Nurdoru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here