Dodeljene diplome i sertifikati polaznicima besplatne škole plivanja

0
120

Polaznicima besplatne škole plivanja koja se već šestu godinu za redom organizuje na gradskom bazenu u subotu, 22. maja, dodeljenje su diplome i sertifikati za uspešno završenu obuku plivanja. Iz Udruženja Sport tim koje sprovodi projekat najavljuju i odlaske na planinu i na more.

U subotu, 22. maja, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina polaznicima besplatne škole plivanja dodeljene su diplome i sertifikati za uspešno završenu obuku. Projekat “Zaplivaj život” u organizaciji sportskog udruženja “Sport tim” sprovodi se od 2016. godine i podrazumeva besplatnu školu plivanja kojoj je cilj da što više dece nauči da pliva kako bi mogli samostalno i pre svega bezbedno da borave pored i na svim vodenim površinama i da aktivno učestvuju u svim vodenim sportovima. Kroz školu je do sada prošlo preko 500 mališana, a samo u ovoj godini na obuci je bilo preko 100 naših najmlađih sugrađana. Najzaslužniji za realizaciju projekta besplatne škole plivanja je trener Srđan Neškovski koji decu potpuno besplatno neumorno trenira već šestu godinu za redom. Treninzi se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom od 16 časova u malom i od 17 časova u velikom bazenu.

Sportsko udruženje “Sport tim” koje realizuje projekat besplatne škole plivanja pod nazivom “Zaplivaj život” najavilo je za naredni period, ukoliko to okolnosti dopuste, i organizovanje odlaska na planinu i odlaska na more. U okviru projekta “Doživi prirodu” deca će imati priliku da se edukuju o opasnostima koje vrebaju na planinama, da nauče tehnike skijanja, planinarenja i druge korisne veštine koje će ih učiniti bezbednim na planini dok će u okviru projekta odlaska na more pod nazivom “Siguran talas” imati priliku da usavrše naučene tehnike plivanja na otvorenim vodama i da se upoznaju sa opasnostima koje nosi more te da savladaju nove veštine neophone za boravak u prirodi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here