Kosta Čavoški – Na čelo javnih preduzeća dolaze partijski kadrovi pa se to odražava na rad preduzeća

0
116

Akademik prof. dr Kosta Čavoški je komentarišući malverzacije koje se neretko dešavaju u okviru poslovanja javnih preduzeća, rekao da je to posledica toga što oni koji su na čelu tih preduzeća gledaju kako da prigrabe više za svoju stranku, ali i za sebe.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, otkrio je afere koje se dešavaju u JKP “Gradska čistoća” na čijem čelu se nalazi istaknuti naprednjak Marko Popadić. Poslednja u nizu je nabavka tablet računara čija je cena po komadu bila 32.000 evra, iako je prijavljen drugi iznos, a nabavka je išla preko firme Slaviše Kokeze, bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Upitali smo akademika profesora Kostu Čavoškog ko je sve odgovoran za ovakav način trošenja novca iz budžeta.

O kupovini tablet računara koje je naručio istaknuti naprednjak i direktor JKP “Gradska čistoća”, Marko Popadić, čija je cena po komadu bila 32.000 evra, a nabavka išla preko firme Slaviše Kokeze, policija i tužilaštvo se nisu oglašavali. Iako se prema papirima za nabavku, odnosno, ugovoru javne nabavke, stiče utisak da je sve regularno, postavlja se pitanje – kako je moguće da jedan tablet uređaj toliko košta? U vezi sa tim Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” rekao je da iz “Gradske čistoće” to pravdaju skupim softverima koji navodno koštaju na hiljade evra, a ta cifra bez istrage ne može biti utvrđena. On je dodao i da su ti uređaji uzeti da bi bili od pomoći odeljenju koje nazivaju “cipelići”, a da u tom odeljenju svi rade po kazni, odnosno, tu su svi oni koji su se zamerili Marku Popadiću koji je na čelu “Gradske čistoće”. Prema navodima Veselinovića, nabavljeno je 50 uređaja, a u “cipelićima” ima 150 ljudi. On je naglasio i da je pomenuto odeljenje napravljeno sa ciljem da se pravda novac koji nestaje iz budžeta. Akademik prof. dr Kosta Čavoški je, komentarišući način rada javnih preduzeća, rekao da je veliki problem što se na njihovom čelu nalaze partijski kadrovi koji rade za stranački i svoj lični interes.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here