Eva Ras – Ja jesam solidarna sa ženama koje su preživele silovanje, ali onda kada govore istinu

0
183

Glumica Eva Ras je rekla da sumnja u istinitost optužbi za silovanje upućenih učitelju glume Miki Aleksiću i glumcu Branislavu Lečiću i dodala da se ne sme u javnosti skidati glava onima za koje nadležne institucije još nisu presudile da su krivi.

Nakon prijave od strane glumice Milene Radulović da ju je silovao učitelj glume Mika Aleksić čiju školu je pohađala, oglasilo se još nekoliko devojaka koje su prijavile Aleksića za silovanje ili seksualno uznemiravanje. Na pitanje javnosti zašto su prijave došle posle toliko vremena od navedenog čina, psiholozi su objasnili da se radi o velikoj traumi sa kojom su se žrtve suočile, te da je potrebno da prođe određeno vreme kako bi se dovoljno osnažile da prijave nasilnika. Upitali smo glumicu Evu Ras da prokomentariše ova dešavanja.

Glumica Eva Ras od samog početka je podržavala kolegu Branislava Lečića i osudila iskaz Danijele Štajnfeld, koja je glumca optužila da ju je silovao u maju 2012. godine. Ona je rekla da je Danijela nepoznata glumica i da nikada za nju nije čula do tog momenta, te da je razgovor između nje i Lečića verovatno nastao kao deo glumačkog zadatka za potrebe predstave. Komentarišući slučaj učitelja glume Mike Antića koga je glumica Milena Radulović optužila za silovanje koje nije prijavila ranije zbog, kako je rekla, vremena koje joj je bilo potrebno da bi se oporavila od traume, Eva Ras je rekla da se jako razočarala u stručnjake i psihologe koji podržavaju ovakve navode glumica Radulović i Štajnfeld. Ona je naglasila da je solidarna sa ženama koje su zaista preživele silovanje, čak i u braku, od svojih muževa, ali da ne veruje onim navodima koje su iznele njene koleginice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here