Ministar Vulin sa ministrima Grčke i Kipra razgovarao o unapređenju policijske saradnje

0
37

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas putem video linka sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke i ministarkom pravde i javnog reda Republike Kipar. Ministri su analizirali dosadašnju policijsku saradnju i izneli predloge za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas tokom video sastanka sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Mihalisom Hrisohoidisom i ministarkom pravde i javnog reda Republike Kipar Emili Jolitis. Na inicijativu ministra Vulina realizovan je sastanak u ovom formatu sa predlogom da postane tradicionalni oblik saradnje. Ministri su analizirali dosadašnju policijsku saradnju i izneli predloge za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa. Oni su ovom prilikom dogovorili zajedničke aktivnosti kada su pitanju mešovite patrole, obuke iz oblasti pranja novca, finansijskih istraga, visokotehnološkog kriminala, vanrednih situacija, ronilačkih jedinica, kao i održavanja zajedničkih vežbi. Ministri su dogovorili buduću razmenu iskustava u kontroli granica, pogotovo imajući u vidu specifičnost unutrašnjih granica u Srbiji i na Kipru. Takođe, predloženo je da se sa Grčkom intenzivira saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, kontrole granica, kao i vanrednih situacija.

Sa ministarkom Kipra dogovorene su zajedničke obuke kada su u pitanju finansijske istrage i visokotehnološki kriminal, kao i obuke ronilačkih jedinica MUP-a na Kipru. Ministri Grčke i Kipra uputili su ministru Vulinu čestitke na rezultatima postignutim u borbi protiv organizovanog kriminala. Ministar Vulin se prijateljskim zemljama zahvalio na podršci po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. On je preneo i pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, grčkom premijeru Kirijakosu Micotakisu i predsedniku Republike Kipar Nikosu Anastasijadesu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here