Siniša Vučinić – Milošević se nije predao već je pristao na istragu da ne bi ubili njegovu porodicu

0
194

Siniša Vučinić, bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića je rekao da su pregovori u noći Miloševićevog hapšenja propali, ali da je pristao na to da bude uhapšen dok se sprovede istraga kako bi sačuvao svoju porodicu i ljude koji su bili u vili „Mir“.

O noći u kojoj je uhapšen bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević mnogi detalji su isplivali u javnost, a čini se da i dalje ima informacija koje su pod velom tajne i o kojima javnost ne zna mnogo. Bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića, Siniša Vučinić, izjavio je da Miloševića nisu uhapsili, nego se sam predao kada je shvatio da bi pobili članove njegove porodice i sve one ljude koji su poslednji ostali uz njega. U tim trenucima, samo je rekao da će se predati i da zovemo advokata Tomu Filu, naveo je Vučinić. Upitali smo Sinišu Vučinića da li to znači da pregovori sa Miloševićem o njegovoj predaji nisu bili uspešni, već su povod za predaju zapravo bile pretnje.

Pitanje hapšenja bivšeg predsednika Savezne republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, ponovo je aktuelizovano. Advokat nekadašnjeg predsednika, Toma Fila rekao je da se sa Miloševićem upoznao mesec dana pre hapšenja i da je sa njim u vili Mir popio čašicu-dve rakije. Tada mu je bivši predsednik tražio pomoć, odnosno zaštitu kako bi prestali napadi na njegovu decu, ako već njega moraju da napadaju. Kako je izgledala noć pre 20 godina između 31. marta i 1. aprila 2001, kada je uhapšen Slobodan Milošević, i za koju se usled emitovanja serije „Porodica“ ponovo zainteresovala najšira javnost, govorio je i Siniša Vučinić, bivši načelnik bezbednosti Slobodana Miloševića koji je te noći bio jedan od važnih aktera. On je rekao da nikakvi pregovori nisu urodili plodom da se Milošević preda, već da je on to učinio želeći da zaštiti svoju porodicu i ljude koji su mu bliski, a koji su te noći bili uz njega. Vučinić je dodao da je Milošević prihvatio isražne radnje, kako bi obezbedio sigurnost svojoj porodici, jer bi ih u suprotnom, prema rečima Vučinića, sve poubijali. On je dodao i da je bivši predsednik upravo tim radnjama prevaren, i da se on zapravo nije predao, već da je postojalo obećanje tadašnje vlasti da će po završetku istrage biti pušten na slobodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here