Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa v.d. direktorom JP „Elektroprivreda Srbije“ Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem, sa kojima je razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa v.d. direktorom JP „Elektroprivreda Srbije“ Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem. Vučić je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP „Elektroprivreda Srbije“, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju. Predsednik je naglasio da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome – očuvanju životne sredine.

S druge strane, predsednik Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine. Predstavnik Sindikata Miodrag Ranković preneo je zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.