Vladimir Vuletić – Tužilaštvo će ćutati na moju krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina

0
130

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba „Partizan“ i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina zbog zloupotrebe službenog položaja. Na pitanje šta će dalje biti sa ovim slučajem Vuletić je odgovorio da je uveren da će tužilaštvo na ovu prijavu samo ćutati.

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba „Partizan“ i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić izjavio je da to što se njemu pripisuje bilo kakva ozbiljna veza sa uhapšenim jednim od vođa navijača Parizana Veljkom Belivukom, a da se pritom skrivaju njegovi mnogo veći drugari, neće proći ako imamo pravnu državu. Vuletić je zbog takvih izjava upućenih njemu podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Republike Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. Upitali smo profesora Vladimira Vuletića da li očekuje da bi moglo biti nekih pritisaka na pravosuđe od strane vlasti.

Bivši potpredsednik Partizana i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vladimir Vuletić je krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina podneo 9. marta, posle saslušanja, u svojstvu građanina, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Iz Prvog osnovnog javnog tužilašta tada su kratko saopštili da će prijava “sutra biti uzeta u rad”. Nekoliko dana kasnije, prijava je prosleđene Višem javnom tužilaštvu, tačnije Tužilaštvu za organizovani kriminal. Bivši potpredsednik crno-belih je krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina podneo, kako je navedeno u prijavi, jer su “6. marta, oko 22 sata, svesni svog dela i zabranjenosti istog, iskoristili i prekoračili granice svojih službenih ovlašćenja u nameri da pribave sebi korist i ujedno teže povrede prava oštećenog”. Naime, Vučić je na konferenciji za medije, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost na pitanje o Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade i njegovim vezama sa Veljkom Belivukom i navijačima rekao da će građani imati priliku da vide kakve su Vuletićeve veze sa ovim kriminalnim klanom istakavši da je Vuletiću sa Belivukovom grupom bolje išlo od Nedića. Vulin se na to nadovezao rečima da Vuletić odlično zna zbog čega bi trebalo da ga bude sramota i da se nada da se stidi zbog onoga što je radio. Govoreći o podnetim krivičnim prijavama profesor Vuletić je rekao da ne zna šta se dešava sa njima, ali da je zbog načina na koji se dešava sve u ovoj državi gotovo uveren da će tužilaštvo ćutati pred ovim prijavama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here