Tradicionalni ples maturanata na Trgu slobode po 14. put

0
96

Tradicionalni ples maturanata održan je danas na Trgu slobode po četrnaesti put, u prisustvu učenika završnih razreda svih devet gradskih srednjih škola, njihovih roditelja, prijatelja i profesora. Trg je simbolično bio prošaran bojama nacionalne zastave, jer su devojke i mladići plesali u plavim i belim majicama, a svi su u rukama, kao rekvizite za igru, imali crvene kišobrane.

Završetak srednjoškolskog obrazovanja zrenjaninski maturanti obeležili su na već tradicionalni način – maturantskim plesom. Popularni kadril na muziku Johana Štrausa otplesalo je njih 1.100 u prisustvu profesora, roditelja i prijatelja, poslavši tako jednu od najlepših slika iz našeg grada. Trg je bio prošaran bojama zastave Republike Srbije jer su maturanti plesali u plavim i belim majicama sa crvenim kišobranima u rukama. Maturanti su okončali školovanje u specifičnim uslovima. Prošle godine delimično u uslovima vanrednog stanja u zemlji, a ove u potpunosti u kombinovanom režimu nastave, ali ih sve to nije sputalo da na najlepši način obeleže završetak jednog važnog životnog razdoblja i da se plesom tačno u podne oproste od svojih obrazovnih ustanova i profesora.

Zrenjanin se prvi put u manifestaciju ”Evropski kadril dens festival” – uključio 2007. godine i od tada se svaka generacija maturanata iz našeg grada okuplja istovremeno kad i njihovi vršnjaci na trgovima u brojnim drugim gradovima u našoj zemlji i širom “Starog kontinenta”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here