Treća prodaja imovine preduzeća “Vojvodinaput” – Najbolja ponuda 224 miliona dinara

0
760

Treća prodaja imovine zrenjaninskog preduzeća Vojvodinaput će, kako se čini, biti okončana uspešno. Najbolju ponudu, od oko 224 miliona dinara, dala je firma “Hidro oprema” iz Šapca. Ukoliko ovo preduzeće pribavi potvrdu o koncentraciji konkurencije i uplati ostatak cene sa njim će stečajni upravnik Slobodan Sudarov zaključiti kupoprodajni ugovor.

Imovina zrenjaninskog preduzeća “Vojvodinaput” ponuđena je na prodaju po treći put. Poslednji pokušaj prodaje “Vojvodinaputa” bio je novembra prošle godine kada je beogradska firma “Euro road transit” ponudila 41 milion dinara. O ponudi je trebalo da se izjasne Odbor poverilaca i ostali poverioci, a s obzirom na to da je imovina “Vojvodinaput”-a oglašena za prodaju i treći put, očigledno je da u odboru nije bilo saglasnosti u vezi sa ponudom Beograđana. Ovog puta imovina preduzeća, u koju spadaju upravna zgrada i objekti koji se nalaze u krugu preduzeća, u ulici Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu, zatim poljoprivredno zemljište, mehanizacija, potraživanja i potencijalna vrednost ugovora o održavanju puteva sa „Putevima Srbije“, prodavala se po početnoj ceni od 8.926.104 dinara, dok je procenjena vrednost imovine 178.522.098 dinara. Za razliku od prve dve prodaje, prema rečima stečajnog upravnika Vojvodinaputa Slobodana Sudarova ova prodaja je bila uspešna, a najbolje ponude dali su “Hidro oprema” iz Šapca i “Inkop” iz Ćuprije. Ono što sledi je pribavljanje potvrde o koncentraciji konkurencije i uplata ostatka cene. Sudarov se nada povoljnom ishodu.

Privredni sud u Zrenjaninu je rešenje o bankrotstvu “Vojvodinaputa” doneo 7. decembra 2018. Ono je postalo pravosnažno 4. februara naredne godine. U obrazloženju ovog rešenja navedeno je da je stečaj u nekada uspešnom putarskom preduzeću otvoren 30. oktobra 2018. godine, a da su se na prvom poverilačkom ročištu, održanom 7. decembra, prisutni poverioci složili da se stečajni postupak odmah nastavi bankrotstvom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here