Ministar Stefanović i ambasador Nemačke potpisali Sporazum o saradnji u oblasti odbrane

0
91

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između vlada dveju zemalja.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije, Nebojša Stefanović, i nemački ambasador Tomas Šib potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između vlada dveju zemalja. Ministar Stefanović je, tom prilikom, istakao je da će primena potpisanog Sporazuma otvoriti mogućnosti za unapređenje saradnje između dva ministarstva odbrane i oružanih snaga Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke u oblastima od obostranog interesa.

S obzirom na to da je Nemačka jedan od najvećih bilateralnih donatora i trgovinskih partnera naše zemlje, ministar je izrazio očekivanja da će se saradnja u oblasti odbrane razvijati u narednom periodu, prateći sveukupne odnose naših zemalja. Ambasador Šib je, ovom prilikom, istakao da ga raduje što će osnov već dobre postojeće saradnje između Nemačke i Srbije ovim sporazumom biti dodatno ojačan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here