Čedomir Čupić – Srpska napredna stranka je stranka koja živi po principu ucena

0
212

Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka u penziji je rekao da se unutrašnje ustrojstvo Srpske napredne stranke bazira na međusobnim ucenama članova, pa takav odnos postoji i između Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vučića.

Iako se činilo da je protiv njega vođena hajka od strane najbližih saradnika, Nebojša Stefanović nije smenjen ni sa jedne pozicije ni u Srpskoj naprednoj stranci, ni u državi. Sam je podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora naprednjaka i na tome se za sada sve završilo. Analitičari procenjuju da naprednjaci štetu saniraju polako i da će naredni potez uslediti tek na skupštini stranke na jesen. Zamolili smo profesora Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomira Čupića da prokomentariše ova dešavanja u Srpskoj naprednoj stranci.

Brojni odbori naprednjaka iz različitih delova države tražili su ostavku Nebojše Stefanovića sa svih funkcija u stožernoj vladajućoj stranci i izvršnoj vlasti, ali on nije smenjen sa pozicije ministra odbrane, već je izgubio mesto u Predsedništvu Srpske napredne stranke na sednici Glavnog odbora ove stranke. U političkim krugovima postoji široko rasprostranjen stav da će Aleksandar Šapić, lider Srpskog patriotskog saveza, i predsednik Opštine Novi Beograd, naslediti Nebojšu Stefanovića na čelnoj poziciji među naprednjacima u glavnom gradu. Kako je moguće da neko ko je od strane predsednika države i državnog vrha bio okarakterisan kao potencijalni krivac u aferi prisluškivanja, ostane na ministarskoj poziciji sa koje i dalje ima pristup svim bezbednosnim sistemima u zemlji, ostalo je nedorečeno za javnost. Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka u penziji rekao je da Srpska napredna stranka funkcioniše po principu ucena, i da upravo takav odnos postoji između Stefanovića i Vučića, te je zbog toga Stefanović još uvek na veoma važnoj državnoj poziciji. Profesor Čupić je naglasio da se pomeranjem Stefanovića iz vrha stranke, pomeraju i njegovi kadrovi, pravi se privid da će sada neke nove snage da dođu, koje su unapred već ucenjene, pa ne mogu da ništa urade, i koje će uvek biti pod stranačkim nadzorom

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here