Studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” na Međunarodnom naučnom skupu u Brčkom

0
177

Šestočlana delegacija Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin učestvovala je u Brčkom na Međunarodnom naučnom skupu posvećenom virusu Covid-19 i njegovom uticaju na sve oblasti života. Studenti smera Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa odlično su prezentovali svoje znanje i pritom sklopili poznanastva sa studentima iz drugih mesta i sa brojnim profesorima i naučnicima.

28. maja u Brčkom je održan 9. Međunarodni naučni skup na temu COVID-19: Izazovi i posledice, u organizaciji Evropskog univerziteta Brčko distrikt iz Brčkog i Evropskog univerziteta „Kallos“ iz Tuzle. Delegaciju Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin iz Zrenjanina činili su: profesor dr Snežana Komatina, njena saradnica u nastavi studentkinja master studija Isidora Popov i četiri studenta osnovnih studija, koji su na skupu predstavili svoje radove. Dejan Bajić, student 4. godine smera Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa je na skupu govorio o tome kako odgovor na kovid krizu može da preoblikuje budućnost energije.

Uticaj virusa Covid-19 na naftno inženjerstvo i geonauke je u svom radu obradio Đurica Surla, koji je takođe student 4. godine smera Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa na zrenjaninskom fakultetu.

Dejanov i Đuricin nešto mlađi kolega, Aleksandar Radičev, je na skupu govorio o uticaju pandemije Covid-19 na globalna energetska tržišta, energetsku fleksibilnost i klimatske promene.

Četvrti student Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu koji se predstavio na ovoj konferenciji je Đorđe Maroš, student 1. godine. Ponosna na rad svojih studenata, ne samo na ovoj konferenciji, nego uopšteno, profesor Snežana Komatina je za svoje student rekla da su biseri, koje treba svima pokazati i napomenula da na smeru Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa ima još izuzetnih studenata, koji dobijaju nagrade na nacionalnom i međunarodnom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here