Sastanak Ane Brnabić i ambasadorke Rumunije

0
74

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i rezultatima aktuelnih projekata koje Srbija ostvaruje sa ovom državom.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju. Na sastanku je iskazana posvećenost daljem unapređenju bilateralne saradnje i razmotreni su projekti putne i železničke infrastrukture – izgradnja brze saobraćajnice Temišvar–Pančevo, obnova železničke infrastrukture, kao i efikasnije korišćenje plovnog puta Dunava. Ovi projekti bi doprineli, ne samo boljoj povezanosti, već i povećanju bilateralne privredne i trgovinske saradnje, zaključeno je na sastanku.

Kada je u pitanju saradnja u oblasti energetike, ambasadorka Davidoju je posebno istakla projekat izgradnje gasne interkonekcije Srbija–Rumunija, koja bi doprinela diverzifikaciji u oblasti snabdevanja gasom u regionu. Brnabić je podsetila na to da je ostvarena dobra saradnja u okviru projekta zaštite životne sredine, izrazivši zahvalnost za iskustva Rumunije u ovoj oblasti. Ona je istakla da je za Srbiju od izuzetnog značaja kontinuirano zalaganje Rumunije za to da Srbija bude deo evropske porodice, kao i tehnička podrška u procesu evrointegracija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here