Siniša Kovačević – Narodna stranka je spremna za izbore pod drugačijim uslovima od prethodnih

0
125

Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, je rekao da je Narodna stranka programski, organizaciono i kadrovski spremna da izađe na izbore, ali da je uslov da bi izbori bili pošteni da se omogući transparentnost predizbornog, izbornog i postizbornog procesa.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je uoči razgovora političke grupacije koju predstavlja sa predstavnicima Evropskog parlamenta o izbornim uslovima, da je nezahvalno postavljati stvari na način – “bojkot ili učešće na izborima”, ali da je ta stranka još prošle godine dala reč da neće učestvovati na lažnim izborima. Upitali smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića koji su ključni uslovi koji bi trebalo da budu ispujeni kako bi Narodna stranka izašla na izbore i šta tačno podrazumeva izraz „lažni izbori“.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić potvrdio je stav Narodne stranke rekavši da se Narodna stranka zalaže za razdvajanje parlamentarnih, lokalnih i predsedničkih izbora kako građani ne bi zaokruživali jednog čoveka i na izborima za mesne zajednice i na izborima za predsednika Srbije. On je dodao i da se ta stranka zalaže za podizanje cenzusa za ulazak u parlament na 10 odsto glasova osvojenih na izborima, saopštila je danas ta partija. Aleksić je naglasio da bi veći cenzus i ukrupnjavanje političke scene doveli do toga da se konačno zna ko je vlast, ko opozicija, a ko su stranke opozicije koje rade u korist režima. Prema njegovim rečima, ukrupnjavanje političke scene je važno i da bi se sprečilo uništavanje Srbije i režim koji samovoljno rasprodaje nacionalna bogatstva i pokušava da od Srbije napravi koloniju. Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, je rekao da je Narodna stranka programski, organizaciono i kadrovski spremna da izađe na izbore, ali da je preduslov za izlazak na izbore da oni budu drugačije organizovani u odnosu na prethodne. Kao prioritetne uslove za fer izbore, Kovačević je naveo mogućnost pristupa opozicije televizijama sa nacionalnom frekfencijom, kontrolu izbornog procesa i razdvajanje parlamentarnih, lokalnih i predsedničkih izbora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here