Boško Obradović o tome kakav treba da bude protivkandidat Vučiću na predsedničkim izborima

0
102

Predsednički izbori najavljeni su za 3. april sledeće godine, na isti dan kada bi trebalo da se održe i vanredni parlamentarni izbori, a i izbori za Skupštinu grada Beograda. U susret izborima pokrenuto je pitanje ko bi mogao biti protivkandidat Vučiću naredne godine. Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da to može biti samo neko ko do sada nije bio na vlasti, ko je nekorumpiran, ko dolazi iz unutrašnjosti i ko predstavlja patriotsku, porodičnu i hrišćansku Srbiju.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da smatra sebe najboljim opozicionim kandidatom od svih trenutno aktivnih opozicionih lidera na srpskoj političkoj sceni, za suprotstavljanje aktuelnoj vlasti. Obradović je u prilog tome rekao da on nikada nije bio na vlasti, niti je imao veze sa kriminalom i korupcijom, te da je „čovek iz naroda“ i da dolazi iz unutrašnjosti Srbije. Zamolili smo lidera pokreta „Dveri“ da prokomentariše šta ga još izdvaja od ostalih opozicionih kandidata i kako su ostali kandidati reagovali na njegove izjave.

Na predsedničkim izborima 2017. Aleksandar Vučić je odneo pobedu u prvom krugu. Sadašnji predsednik Srbije je tog 2. aprila 2017. kao kandidat Srpske napredne stranke pobedio osvojivši 55,08 odsto glasova birača, odnosno za njega je glasalo 2.012.788 građana. Građani su, nezadovoljni izbornim rezultatima, organizovali Protest protiv diktature masovno protestujući u gradovima širom Srbije. Protesti su utihnuli krajem aprila, a Aleksandar Vučić je 31. maja 2017. položio zakletvu u Narodnoj skupštini, čime je započeo njegov petogodišnji mandat. Novi predsednički izbori najavljeni su za 3. april sledeće godine, na isti dan kada bi trebalo da se održe i vanredni parlamentarni izbori, a i izbori za Skupštinu grada Beograda. U susret izborima pokrenuto je pitanje ko bi mogao biti protivkandidat Vučiću naredne godine. Kolumnistkinja lista Danas Safeta Biševac je rekla da što se tiče predsedničkih izbora aktuelni opozicioni lideri nemaju tu šta da traže. Ona je istakla da bi za opoziciju možda bilo bolje da pronađe nekog kandidata koji je nestranačka ličnost, ali je ujedno istakla da problem predstavlja privoleti nekog da se kandiduje za predsedničke izbore s obzirom na to da su svi svesni toga da će ukoliko prihvate opozicionu kandidaturu proći kroz toplog zeca i kroz tabloide te da je i pitanje šta im se još može desiti. Govoreći o kandidatu koji bi na predstojećim predsedničkim izborima dostojno mogao da se suprotstavi Vučiću, a možda i da ga pobedi, lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da to može biti samo neko ko do sada nije bio na vlasti, ko je nekorumpiran, ko dolazi iz unutrašnjosti i ko predstavlja patriotsku, porodičnu i hrišćansku Srbiju. Rekavši da upravo on ispunjava te standarde Obradović je istakao da je on predstavnik nove generacije političara na koju narod ukazuje kada kaže da ne želi sadašnju, ali ni bivšu vlast.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here