Danilo Ikodinović – Mi smo pod lupom Evrope zbog nameštanja utakmica i malverzacija

0
97

Danilo Ikodinović, predsednik Odbora za sport Narodne stranke i bivši vaterpolista, rekao je da je stanje u srpskom fudbalu izuzetno loše, da se nameštaju čak i nevažne utakmice i turniri, i da se zbog svega toga može desiti da nas UEFA i FIFA strogo kazne, kao i da je bivši prvi čovek Fudbalskog saveza Kokeza proneverio 640 miliona evra.

Doskorašnji prvi čovek srpskog fudbala, Slaviša Kokeza, podneo je pre nekog vremena ostavku, koju je obrazložio i rečima da „niko ne treba da brani Srbiju i Vučića od Kokeze“. Danilo Ikodinović, bivši trofejni vaterpolista i predsednik Odbora za sport Narodne stranke, prokomentarisao je ostavku Slaviše Kokeze na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Bivši vaterpolista, Danilo Ikodinović, predsednik Odbora za sport Narodne stranke, komentarišući stanje u srpskom sportu, rekao je da u toku poslednje tri godine rezultati nisu na nivou onih iz prethodnih godina. On je dodao da gubimo bazu, tj. decu u sportu. Njegov predlog je da se pod hitno vrati školski sport i da omogućimo svoj deci da se oprobaju u sportu, bez obzira na materijalni status. Onda bi deca ukoliko budu želela odatle išla dalje u klubove ili sportske škole, koje se plaćaju. Ikodinović je u jednom od intervjua naglasio da veoma talentovanu decu treba da finansira država, ukoliko ne mogu da ih finansiraju roditelji. On je izneo mišljenje da je srpski fudbal u groznom stanju i da je zato potrebno mnogo vremena kako bi se sve malverzacije i imenovale i rasvetlile. Ikodinović je ukazao na nameštanje utakmica, ali i proneveru oko 640 miliona evra od strane Slaviše Kokeze, ali i dodao da u našoj zemlji afera aferu zatrpava, te da će i taj prestup uskoro biti zaboravljen, a da će se krivci za takvo stanje u srpskom sportu, na kraju, izvući bez posledica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here