Vladan Glišić – SPAS se ujedinio sa SNS-om zbog Šapićeve ambicije da postane gradonačelnik Beograda

0
205

Formiranje nove stranke koja bi obuhvatala veliki spektar političkog prostora nije realizovan zbog Šapićeve ambicije da postane gradonačelnik Beograda po svaku cenu što je dovelo do našeg razmimoilaženja, rekao je Vladan Glišić, poslanik Narodne mreže.

Vladan Glišić, poslanik Narodne mreže i donedavno bliski saradnik lidera SPAS-a Aleksandra Šapića izjavio je u vezi sa utapanjem Srpskog patriotskog saveza u Srpsku naprednu stranku da je verovao da Aleksandar Šapić želi da popuni prostor koji postoji u političkoj javnosti za državno-odgovornu opoziciju i da će ga ta ambicija voditi, ali da se ispostavilo da ipak nije tako. Upitali smo Vladana Glišića da li smatra da je Šapić učinio pogrešan korak i šta bi mogao biti glavni motiv za ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom.

Na poslednjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke koja je održana u Kombank dvorani, jednoglasno je doneta  odluka o ujedinjenju ove stranke sa  Srpskim patriotskim savezom, čiji je lider Aleksandar Šapić  izabran za potpredsednika  Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Tom prilikom Aleksandar Vučić je rekao da je važno da se radi na jedinstvu Srbije i da je pregovorima sa Aleksandrom Šapićem želeo da pokaže  da možemo da se ujedinjujemo a ne samo da cepamo političke organizacije. Novi potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Aleksandar Šapić izjavio je da će od ulaska SPAS-a u SNS imati koristi i stranka i Srbija, ali i da očekuje da će Srpska napredna stranka uticati da i on bude još bolji u svom radu. Komentarišući ovaj Šapićev potez, poslanik Narodne mreže Vladan Glišić je izjavio da misli da je Šapić ovim postupkom napravio grešku i da je mnogo više mogao da uradi kao deo konstruktivne opozicije, ali da će vreme pokazati da li je doneo pravu odluku ujedinjenjem sa SNS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here