Predsednik Vučić o jučerašnjem nastavku dijaloga u Briselu

0
64

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom jučerašnjeg nastavka dijaloga u Briselu i najavio da će 22. juna biti održana sednica Narodne skupštine Srbije na kojoj će govoriti podrobno, detaljno i temeljno o apsolutno svakom pitanju od ključnog značaja za situaciju na Kosovu i Metohiji, planovima i idejama Srbije, ali i objektivnoj situaciji sa kojom se suočavamo u međunarodnoj zajednici.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom jučerašnjeg nastavka dijaloga u Briselu. On je rekao da je jučerašnji razgovor bio najčudnija faza pregovora Beograda i Prištine. Vučić je napomenuo da je srpska strana insistirala na miru i na stabilizaciji prilika, dok je albanska strana veoma neodgovorno reagovala, uz insistiranje na priznanju Kosova i dodao da je na ozbiljan način razgovarano samo na jednu temu, i to kratko, a to su nestala lica.

Predsednik Vučić je ukazao danas na neozbiljnost albanske strane tokom jučerašnjih razgovora u Briselu, koja je postavila četiri pitanja, a prvo je bilo da traže priznanje Kosova. On je istakao da je Srbija nezavisna zemlja i da ima drugačija stav prema Kosovu u odnosu na SAD i da taj stav, po pitanju južne srpske pokrajine, ne menja. Predsednik Vučić preneo je i drugi predlog prištinske strane, a to je predlog deklaracije o miru, koju mogu da naprave samo suverene i nezavisne države. On je najavio da će 22. juna biti održana sednica Narodne skupštine Srbije na kojoj će govoriti podrobno, detaljno i temeljno o apsolutno svakom pitanju od ključnog značaja za situaciju na Kosovu i Metohiji, planovima i idejama Srbije, ali i objektivnoj situaciji sa kojom se suočavamo u međunarodnoj zajednici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here