Sastanak premijerke Brnabić i ambasadora Bugarske

0
77

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Petkom Dojkovim da je Bugarska važan ekonomski i trgovinski partner naše zemlje i ukazala na značaj razvijanja projektne saradnje u budućem periodu.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, sastala se danas sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Petkom Dojkovim. Brnabić je ukazala na značaj projektne saradnje u narednom periodu i istakla da ključni projekat predstavlja završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, dodavši da je Srbija zainteresovana i za zajednički projekat gasne interkonekcije između Niša i Dimitrovgrada, kao dela „Balkanskog toka“.

Ambasador Bugarske je naglasio da je Srbija partner sa kojim se razvijaju veoma dobri susedski odnosi, ocenivši da naša zemlja ujedno predstavlja i najvažniji faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu. On je, osim ekonomske saradnje, ukazao na mogućnosti zajedničkog delovanja i u oblastima obrazovanja i životne sredine. Dojkov je čestitao Srbiji na merama i rezultatima koje sprovodi u borbi protiv epidemije koronavirusa, ali i uspešnom očuvanju stabilnosti svoje ekonomije u kriznim epidemiološkim uslovima.

Predsednica Vlade je bugarskom ambasadoru, koji je na dužnost stupio u aprilu ove godine, poželela dobrodošlicu i puno uspeha u zajedničkom razvijanju srpsko-bugarskih odnosa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here