Suzana Mančić – Sudbina žena je da u životu rađaju i gube

0
248

Voditeljka Suzana Mančić je rekla da joj je bilo veoma teško kada je prolazila kroz borbu za majčinstvo, ali da nakon gubitka trudnoća nije očajavala, već je znala da će kad-tad roditi dete, te je nastavila da se trudi i da gleda napred.

Omiljena loto devojka, Suzana Mančić ispričala je u nekim od intervjua potresne detalje iz svog života. Iako uvek vedra i harizmatična, Suzana je prolazila kroz izuzetno težak period. Suzana danas ima dve prelepe ćerke Teodoru i Nataliju Kunić, ali borba za majčinstvo za nju nije bila laka. Zamolili smo Suzanu Mančić da prokomentariše koliko je snage i volje bilo potrebno da bi se izborila sa komentarima okoline, ali i sopstvenim bolom, i nastavila dalje.

Spontani pobačaj je veliki gubitak za svaku majku. Duboka emotivna veza sa bebom stvara se od početka i bez obzira što je dete svega oko mesec dana ili par meseci u stomaku, njegov nagli i neočekivani odlazak za svaku majku predstavlja šok. Spontani pobačaj može svakom da se desi, a do njega dolazi kada se fetus ne razvija na način na koji bi trebalo. Ipak, mnoge žene, koje su spontano pobacile, mogu sledeći put bez problema da ostanu u drugom stanju i rode zdravo dete. Voditeljka Suzana Mančić je čak tri puta izgubila bebu, i sva tri puta su to bile bebe muškog pola. Opisujući svoja iskustva, ona je naglasila da je poslednju bebu izgubila u šestom mesecu trudnoće i da se tada zapravo porodila, ali da dete nije preživelo. Ono što joj je, prema njenim rečima, bilo najstrašnije, jeste kada su joj doneli da potpiše umrlicu za to dete. Voditeljka i spisateljica Suzana Mančić, koja je svoje bolno iskustvo opisala i u svojim knjigama, naglasila je da ipak danas to ne doživljava kao veliku traumu jer je bila uverena da će kad-tad roditi dete, te se trudila da ne kuka, već da ide napred. Suzana je istakla i da je tada naučila veliku istinu o ženskoj sudbini, a to je da je život žena upravo takav, žene rađaju i gube.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here