Preminuo Novica Zdravković

0
231

Poznati pevač folk muzike, prijatelj i uvek rado viđen gost KTV televizije, Novica Zdravković preminuo je sinoć u Beogradu u 74. godini života. Iza sebe je ostavio suprugu Jelenu i sina Dušana.

Poznati pevač folk muzike Novica Zdravković, brat poznatog pevača Tome Zdravkovića, preminuo je sinoć u KBC Zvezdara. Novica je rođen u Leskovcu 1947. godine, a veći deo života proveo je u Beogradu. Novica je uvek bio drag gost naše televizije u svim muzičkim i zabavnim emisijama i veliki prijatelj naše kuće. Najširoj publici bio je poznat po svojoj muzici ali i po tome što mu je brat bio Toma Zdravković, jedna od legendi narodne muzike Balkana, kom je napisao jedan od najvećih hitova, pesmu “Umoran sam od života”. Njegova dva poslednja albuma su “Kralj splavova“ i “Ambis mog života“. Novica Zdravković je svoj najveći solistički koncert održao 21. decembra 2005. godine na Beogradskom sajmu.

Novica je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću ‒ kancerom bešike. Pevač je pre tri i po godine saznao da je bolest uzela maha. Nalazi su pokazali da je tumor zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i život predao u ruke lekara, kojima je, neizmerno verovao. Najveća podrška Novici bila je supruga Jelena sa kojom je imao sina Dušana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here